Vind de perfecte stabilisator

Binnen twee minuten vindt u met onze configurator voor elk jacht in iedere situatie de juiste stabilisator.

ZOEK

DMS MagnusMaster


Voor langzaam varende en semi-displacement jachten tot 30 meter

Magnuseffect MagnusMaster - DMS HollandHet is een stuk hoogwaardige techniek dat gebaseerd is op een universeel geldende natuurwet: het magnuseffect dat zowel in vloeistof als in lucht werkt en werd ontdekt en beschreven door Heinrich Magnus. DMS Holland is in staat geweest dit effect te optimaliseren door geavanceerde nieuwe technieken te ontwikkelen en toe te passen. Wilt u meer weten over het magnuseffect? Klik dan hier voor verdere uitleg.

Lenze als huisleverancier

Detail engineering

Er zijn een aantal significante voordelen van de MagnusMaster ten opzichte van conventionele vinstabilisatoren:

Comfort

Omdat de effectieve werking van de rotors al bij lage snelheden erg goed merkbaar is, is de kans op zeeziekte gering. 

De innovatieve aandrijving van de rotors zorgt voor veel minder bewegende onderdelen, hetgeen een zeer gunstig effect heeft op het geluidsniveau. De MagnusMaster is gewoon erg stil.

De besturing van het systeem is zeer gebruiksvriendelijk en kan geïntegreerd worden in het boordsysteem. De bediening werkt eenvoudig via een goed afleesbaar full colour touchscreen. 

De MagnusMaster is ontwikkeld voor uw gemak.

Betere slingerdemping

Met de MagnusMaster werkt de slingerdemping veel effectiever bij snelheden van 3 tot 12 knopen en is geschikt voor jachten tot 30 meter.

Minimale storingsgevoeligheid

De MagnusMaster is volledig elektrisch en wordt rechtstreeks aangedreven, waardoor een distributieriem niet nodig is. Rondom de assen wordt gebruik gemaakt van onderhoudsvrije lagers. DMS is in staat geweest de techniek zo simpel mogelijk te houden, waardoor hydrauliek, pompen, cilinders en drukleidingen niet nodig zijn. Hierdoor behoren lekkages en  andere hydrauliek-gerelateerde storingen, maar ook nare bijgeluiden tot het verleden.

Uw MagnusMaster stabilisatoren doen hun werk zorgeloos, veilig, stil en zeer effectief.

Zeer compact en inklapbaar

Het gehele systeem is elektrisch inklapbaar, waardoor schade in ondiep water niet mogelijk is. Ingeklapt blijven de rotors binnen de turbulente grenslaag van de romp en is dus de weerstand verwaarloosbaar. Als ze zijn ingeklapt, zijn de rotors ook bijna niet te beschadigen bij transport. Daarnaast hebben ze een gunstige werking op het brandstofverbruik.

Omdat de rotors geen stuurfunctie hebben is de positionering – in tegenstelling tot traditionele vinnen – vrij te bepalen en kan er altijd wel een geschikte plek gevonden worden om de zeer lage en compacte elektromotor in te bouwen. Ruimteverlies blijft dus tot een minimum beperkt en ingrijpende verbouwingen in de machinekamer zijn niet nodig.

Veilig en doordacht

Bij DMS staat de veiligheid van de opvarenden centraal. Daarom worden de rotors automatisch ingeklapt als de motor van het schip in neutraal wordt gezet of de aandrijving wegvalt. Hierdoor wordt schade bij manoeuvreren en aanleggen aan een kade, sluis, haven of andere schepen voorkomen en is de veiligheid gegarandeerd.

U zult verbaasd zijn over de werking van dit geavanceerde stabilisatiesysteem.

Wilt u ook meer weten over de unieke DMS MagnusMaster? Schrijf hier rechtstreeks een e-mail of bel met DMS Holland: +31 (0)85 2010095.

Laden…

DMS MagnusMaster

De eerste DMS MagnusMaster in de USA

Het Magnus effect

3D DMS MagnusMaster & USP’s

Proefvaart in Nieuw-Zeeland