Na het succesvol ontwikkelen en in de markt zetten van het elektrische roldempingsysteem voor motorjachten tot 30 meter, de MagnusMaster, is DMS Holland samen met partner Brabant Engineering gestart met de ontwikkeling van een roldempingsysteem voor snelvarende jachten tot 30 meter.

Dit nieuwe AntiRoll dempingsysteem wordt, evenals de MagnusMaster, een seriematig te produceren stabilisator. Tot nu toe wordt de AntiRoll alleen ‘custom build’ ontworpen voor de super- en megajachten. Deze door DMS Holland gepatenteerde dubbelassige vinstabilisator voor het superjacht segment is de basis voor het nieuwe systeem. De techniek achter AntiRoll blijft hetzelfde, namelijk high-aspect vinnen die een roterende beweging maken tijdens het varen en een klappende beweging als het jacht stilligt. Het stabiliseren bij snelvaren zal de extra toevoeging worden in deze multifunctionele stabilisator. “Hoe dit gaat gebeuren houden we nog even voor ons”, aldus mede-eigenaar Patrick Noor, verantwoordelijk voor sales & marketing van DMS Holland.

Arnold van Aken, uitvinder van het dubbelassige vinstabilisatiesysteem AntiRoll en mede-eigenaar/technisch directeur van DMS Holland vertelt: “Al jaren spelen wij met het idee om een AntiRoll roldempingsysteem te ontwikkelen voor jachten onder de 30 meter zodat het systeem voor een grotere doelgroep beschikbaar wordt. Nu is het systeem alleen weggelegd voor de ‘happy few’, eigenaren van superjachten. Nu MagnusMaster de goedlopende motor van DMS Holland is, hebben wij de ruimte om te investeren. De toekenning van de MIT subsidie van de RVO (Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland) in december 2017 geeft ons daarbij nog een extra steuntje in de rug.”

“Met deze nieuwe stabilisator willen we een, voor DMS Holland, nieuwe markt aanboren, namelijk die van snelvarende jachten. Deze markt is aanzienlijk groter dan die van de super- en megajachten. Denk daarbij aan seriebouwers zoals Fairline, Princess, Sunseeker, Gulf Craft, Feretti, Jeanneau etc. Omdat er tot op heden geen enkel systeem optimaal functioneert bij zowel hoge snelheden als bij lage snelheden als ten anker, worden nu regelmatig meerdere roldempingsystemen op één jacht geïnstalleerd om er voor te zorgen dat het onder de verschillende omstandigheden toch comfortabel blijft aan boord. Binnenkort heeft men aan ons systeem voldoende, zonder concessies te doen aan de stabiliteit bij verschillende snelheden”, aldus Patrick Noor.

Diverse internationale werven en dealers hebben reeds interesse getoond in het systeem en hebben aangegeven de innovatie te ondersteunen en het systeem te willen testen op één van hun modellen. Eén van deze zogenaamde ‘Launching Customers’ is Jonkers Yachts.

“Al jaren doe ik als dealer van Linssen Yachts zaken met DMS Holland. Zij hebben met succes vele MagnusMaster systemen geleverd aan mijn klanten. Met het nieuwe dubbelassige vinsysteem kunnen ze een gat in de markt gaan vullen. Ik kan niet wachten tot ik het systeem aan kan bieden aan mijn Fairline en Jeanneau relaties. Ondertussen zal ik DMS Holland ondersteunen bij de ontwikkeling en zal het eerste prototype bij ons getest worden”, zegt Alexander Jonkers, eigenaar van Jonkers Yachts, dealer van Linssen Yachts, Fairline Yachts en Jeanneau Powerboats.

In november, tijdens de Mets 2018, wordt het systeem voor het eerst getoond waarna het in 2019 op de eerste schepen geleverd wordt.