Kerkdriel, 8 februari 2023. DMS Holland heeft Sietse van der Zee per 1 maart benoemd tot nieuwe Managing Director. Hij volgt daarmee Theo Hoen op die per 31 december zijn functie heeft neergelegd. Hoen heeft de afgelopen jaren veel betekend voor de structuur van de onderneming, de productie en R&D.

Met Sietse van der Zee haalt DMS Holland een schat aan relevante ervaring binnen. Hij is nautisch geschoold, was kapitein op de grote vaart en brengt ook 20 jaar kennis en ervaring in als projectmanager in de scheepsbouw, waaronder bij Mulder Shipyard, Verolme in Heusden, Moonen Shipyards, Damen Shipyard en Feadship.

Zijn grote kracht ligt in het verbinden en motiveren van mensen en die zal hij inzetten om zowel op organisatie- als productieniveau een grotere efficiëntie te realiseren. Als echte mensenmens mengt hij zich het liefst onder de troepen om altijd ‘connected’ te zijn met de dagelijkse gang van zaken.

Daarnaast wil hij de succesvolle internationale expansiestrategie van DMS Holland verder gestalte geven en de technische voorsprong op de concurrenten verder uitbouwen.

Sietse van der Zee staat bekend om zijn pragmatische aanpak en wordt in al zijn denken en doen geleid door eerlijkheid, transparantie en rechtvaardigheid. Essentiële eigenschappen voor een leider.

Sietse van der Zee: “Ik stap op een rijdende trein. Nu is het vooral zaak om te kijken hoe we die trein harder kunnen laten rijden zonder ons te laten verblinden door winst en groei, waardoor de premium kwaliteit achteruit kan gaan. Dat vraagt om overzicht, beheersing, marktkennis en inschattingsvermogen.”