Donderdag 6 november j.l. heeft het Osse bedrijf DSM Holland met haar AntiRoll-stabilisatiesysteem de Maritime Innovation Award 2014 gewonnen.

De Maritime Innovation Award is een trofee die uitgereikt wordt aan het bedrijf dat volgens de vakjury een innovatie heeft ontwikkeld voor de maritieme en/of offshore-toeleveringsindustrie en heeft bewezen innovatieve ontwikkelingen binnen de maritieme cluster te hebben gerealiseerd. En aan deze opdracht heeft AntiRoll ruimschoots voldaan. AntiRoll is namelijk een geavanceerd systeem voor dé maritieme stabilisatie bij uitstek. Een ultieme balans bij cruising-speed als ook bij zero-speed. Met recht een innovatief staaltje maritieme stabilisatietechniek voor super- en megajachten.

Tijdens een heel druk bezocht en chique Maritime Awards Gala in het Taets Art & Event Park in Zaandam mochten de DSM-oprichters Patrick Noor (sales) en Arnold van Aken (engineering) uit handen van Anita Witzier de Maritime Innovation Award in ontvangst nemen. Het is een prestigieuze prijs. De prestatie van DSM spreekt dan ook des te meer tot de verbeelding. Zeker als je bedenkt dat DSM pas 2 jaar bestaat en zij in de Maritime Innovation Award-Competitie grote wereldwijd opererende bedrijven achter zich liet.

Anita Witzier sprak haar geamuseerde verbazing uit over de groene schoenen van de beide heren die tot hilariteit van de aanwezigen op alle grote schermen in de zaal werden getoond. Deze outfit bleek echter meer dan een gimmick. In een toelichting maakte Patrick Noor duidelijk dat het een verwijzing is naar het feit dat AntiRoll duurzaam en brandstofbesparend werkt en daarmee een ‘groen’ systeem genoemd mag worden.