Op de Mets zullen weer vele maritieme bedrijven acte-de-presence geven en zich proberen te onderscheiden. DMS Holland heeft reeds bewezen onderscheidend te zijn; 6 November j.l heeft DMS Holland met haar AntiRoll-stabilisatiesysteem de prestigieuze Maritime Innovation Award 2014 gewonnen. En met een beetje geluk zou de DMS-stand tijdens de Mets wel eens een echte prijzenkast kunnen worden. Volgend op de DAME nominatie van het RotorSwing slingerdempingsysteem in 2013 is dit jaar AntiRoll voor de Dame-Award genomineerd.

Op de DMS Stand in het SuperYacht Pavilion, stand 10.321, zullen zowel het AntiRoll als het RotoSwing stabilisatiesysteem worden gepresenteerd.

AntiRoll
AntiRoll, is een gepatenteerd roldempingsysteem speciaal ontwikkeld voor superjachten. Dankzij de unieke dubbelassige vinnen welke roteren tijdens het varen en een flappende beweging maken als het jacht stil ligt, stabiliseert AntiRoll zowel onderweg als wanneer het jacht ten anker ligt zonder concessie te doen aan de prestatie in één van beide omstandigheden.

De gekromde high aspect vinnen hebben tijdens het varen 50 tot 75% minder weerstand door het water dan traditionele vinnen hetgeen een positief effect heeft op de snelheid en het brandstofverbruik. Daarnaast heeft de flappende beweging van de vinnen een veel groter liftend effect dan vinnen die alleen roteren als het schip stilligt. Bovendien kunnen de vinnen tegen de romp, dan wel deels verzonken in de romp, worden weggedraaid met als gevolg dat het systeem ook geschikt is voor zeiljachten en snelle motor jachten. AntiRoll maakt gebruik van een slimme hybride aandrijving waardoor het systeem relatief weinig vermogen vraagt. AntiRoll is een innovatief staaltje maritieme stabilisatietechniek voor super- en megajachten. En nu met de Maritime Innovation onderscheiding ook algemeen door deskundigen als zodanig herkend en erkend.

RotorSwing
Dit systeem is uniek in zijn soort. Het is het enige elektrische slingerdempingsysteem voor jachten tot 30 meter op basis van het Magnuseffect: snel roterende cilinders, die afhankelijk van de draairichting, een op- of neerwaartse druk genereren.

Het grote voordeel van de RotorSwing t.o.v. de conventionele systemen met vinnen is de hogere slingerdemping, met name bij lagere snelheden. Omdat de rotors geen stuureffect genereren kan de plaats onder het jacht vrij worden bepaald. Het is zelfs mogelijk de rotors op de spiegel te monteren hetgeen met name voor snelvarende jachten wenselijk kan zijn. Daarnaast kunnen de rotors worden ingetrokken waardoor ze veel minder kwetsbaar zijn en minder weerstand bieden dan vinnen.

Het systeem wordt aangedreven door een compacte elektromotor die door zijn geringe afmetingen weinig van de, vaak schaarse, ruimte in het schip inneemt.
Door deze compacte elektromotor en de vrij te bepalen positie van de rotors onder het schip, is het geen probleem als er bij het initiële ontwerp en de bouw van het jacht geen rekening is gehouden met het installeren van stabilisatoren.
Dankzij bovenstaande features en het feit dat het systeem uit voorraad leverbaar is en binnen enkele dagen kan worden gemonteerd, is het uitermate geschikt voor refitprojecten. Het kan binnen 3 dagen volledig vaarklaar worden geïnstalleerd. Dit kan dus ook midden in het vaarseizoen zonder dat de eigenaar een mooi vaarweekend of deel van zijn vakantie hoeft te missen.