DMS Holland is de internationale specialist op gebied van stabilisatoren voor luxe jachten. Vermindering van de rolbewegingen van een schip zullen het comfort aan boord sterk verbeteren, zeeziekte verminderen en de veiligheid verhogen. Als een schip niet of nauwelijks slingert kan er beter koers worden gehouden hetgeen weer een positief effect heeft op het brandstofverbruik. Goed functionerende stabilisatoren aan boord van een jacht zijn daarom van groot belang. DMS Holland heeft daarvoor twee unieke en baanbrekende roldempingsystemen in het programma. AntiRoll voor jachten groter dan 30 meter en MagnusMaster voor jachten onder de 30 meter.

IBN (Integrale Bedrijven Noordoost-Brabant) is een van de grootste werkgevers in het noordoosten van Noord-Brabant. IBN biedt kansen aan mensen die het zonder hun en dus ook onze steun niet redden op de arbeidsmarkt. Bijna 3.600 gemotiveerde medewerkers hebben een passende baan bij of via IBN. IBN Productie in Cuijk werkt volgens de zogeheten Lean methodiek. Dat is een verbeteringsmethode, die gericht is op het wegsnijden van verspillingen. Met verspillingen bedoelen we zaken die geen klantwaarde toevoegen. Hierdoor gaat de productiekwaliteit omhoog en gaan de productiekosten omlaag, wat leidt tot een verbetering van het bedrijfsresultaat, tevredenere klanten en medewerkers. DMS Holland werkt al sinds de ontwikkeling en start van de productie van hun MagnusMaster stabilisatoren samen met dit prachtige, zeer sociale bedrijf.

Nadat het besturingssysteem voor de MagnusMaster eerst in eigen huis ontwikkeld werd door mede-eigenaar Arnold van Aken (binnen DMS Holland tevens verantwoordelijk voor de productie), is er gezocht naar een goede en betrouwbare partij om deze besturingssystemen seriematig te produceren. Het ging hier dan voornamelijk om het samenstellen en bouwen van de diverse elektronische componenten zoals drives, sensoren, schakelaars, zekeringen en het bekabelen daarvan in een standaard behuizing. (zie foto rechtsonder IBN)

Inmiddels heeft de kwaliteit van het werk dat IBN en haar medewerkers leveren zich meer dan bewezen. Nu DMS Holland steeds meer MagnusMaster stabilisatiesystemen verkoopt en de productie van de besturingssystemen moest worden opgeschaald heeft IBN laten zien dit gemakkelijk aan te kunnen. Op 20 maart deed mede-eigenaar Patrick Noor een tevredenheidsbezoek op locatie waar de productie van dit, niet eenvoudige product, plaatsvindt. Het bezoek begon met zowel een kijkje achter als voor de schermen. Patrick kwam de medewerkers namelijk niet alleen trakteren op heerlijke Bossche Bollen en een DMS Cap maar wilde hen vooral een stuk betrokkenheid geven bij het uiteindelijke eindproduct, de MagnusMaster. DMS Holland levert inmiddels wekelijks systemen op aan zeer tevreden eigenaren van jachten. Via een film werd er een uitleg gegeven over de werking van het stabilisatiesysteem en de achtergronden van het ontstaan van dit product. Ook kregen de medewerkers van IBN een aantal blije eigenaren te zien. “Aan het eind van de presentatie vertelde ik aan de medewerkers dat er inmiddels over de hele wereld al heel wat jachten varen dankzij hun inspanningen en dat deze eigenaren mede ook door hun werk niet meer zeeziek worden. De verbondenheid met mensen is dus wat je als ondernemer pas echt gelukkig maakt. Dat zien we natuurlijk bij onze klanten terug, maar zeker ook hier bij IBN en hun medewerkers. We zijn daarom heel erg dankbaar, maar zeker zo trots, dat we als dynamisch en zeer jong bedrijf aan deze duurzaamheid van mensen kunnen en mogen meewerken. Ondanks dat we daar van bestaan is er dus echt wel iets meer dan alleen maar geld of luxe jachten”, aldus Patrick Noor.

Besturingssysteem MagnusMaster