Onder de vlag van DMS Holland brengen Arnold van Aken en Patrick Noor, beide expert op het gebied van ‘motion control’ aan boord van jachten, twee grensverleggende slingerdempingsystemen op de markt.

De samenwerking tussen beide heren en de oprichting van DMS Holland volgden op gedegen loopbanen in de maritieme industrie.
Patrick (44) begon zijn carrière bij de Marine Luchtvaartdienst waar hij tevens een elektronica opleiding op HTS niveau genoot. Technische verkoopervaring heeft hij opgedaan met laboratoriumapparatuur en autonome energiesystemen. Van 2006 tot 2010 heeft Patrick zich als Sales Engineer bij Naiad Dynamics gespecialiseerd in de slingerdemping van jachten waarbij heel Europa zijn werkgebied was.

Arnold (46) is universitair elektrotechnisch ingenieur en heeft tevens een graad in General Management van de Universiteit Nyenrode. Hij heeft gedurende 6 jaar diverse technische, commerciële- en managementfuncties bekleed. In 2001 heeft hij een carrièreswitch gemaakt naar de maritieme industrie en werd hij General Manager van KoopNautic Holland. In 2008 besluit Arnold voor zichzelf te beginnen maar blijft nog wel enige tijd parttime verbonden aan Naiad Marine als European Service Manager en Service Engineer. In 2010 besluit Arnold fulltime ondernemer te worden en ligt zijn focus op diverse elektrotechnische consultancyprojecten aan boord van superjachten.
v.l.n.r. Arnold van Aken, Patrick Noor

AntiRoll

Eind 2011 richt Arnold een nieuw bedrijf op om het idee voor een innovatief rolstabilisatiesysteem, voor jachten groter dan 30 meter, vorm te kunnen gaan geven. Dit stabilisatiesysteem met de merknaam AntiRoll wordt nu onder patent en in samenwerking met MARIN, TNO en TU Delft verder uitgewerkt. Vernieuwend aan het systeem is dat het zowel in varende als stilliggende condities een compromisloze performance heeft, intrekbaar is en ‘groener’ is dan de huidige systemen. Bovendien is dit het eerste systeem dat ook op zeiljachten toegepast kan gaan worden. DMS Holland zal AntiRoll wereldwijd en exclusief gaan vertegenwoordigen. “Wij streven ernaar om met DMS Holland op het SuperYacht Pavilion tijdens de METS 2013 een prototype van AntiRoll te kunnen presenteren”, aldus Arnold. “De afgelopen maand heeft een selecte groep engineers en designers, werkzaam in de superjachtbranche, een preview gehad van het concept en de reacties waren enthousiast”, vult Patrick aan.

RotorSwing

Naast wereldwijde AntiRoll vertegenwoordiging is DMS Holland de Europese distributeur voor RotorSwing Marine. De RotorSwing is het eerste elektrische en intrekbare slingerdempingsysteem voor jachten tot 30 meter op basis van het Magnus effect. Het grote voordeel van de RotorSwing t.o.v. de conventionele systemen met vinnen is de hogere slingerdemping bij lagere snelheden en het feit dat de rotors kunnen worden ingetrokken. Hierdoor zijn ze veel minder kwetsbaar en daarbij geven ze minder weerstand dan vinnen. Het is zelfs mogelijk de rotors op de spiegel te monteren hetgeen, met name voor snelvarende jachten, wenselijk kan zijn. “Wij zijn zeer blij met de aanstelling van DMS Holland als onze distributeur. Er is voor ons geen betere partij die de RotorSwing in de markt kan zetten. De brede kennis van Arnold en Patrick over stabilizers en de jarenlange ervaring in de branche zijn voor ons goud waard,” zegt Theo Koop, grondlegger van RotorSwing Marine BV en het vroegere KoopNautic Holland.
RotorSwing Marine en DMS Holland hebben een verkoop- en servicekantoor geopend in Raamsdonkveer, aan de Maas. Hier ligt ook het demonstratieschip waar, op afspraak, mee kan worden proefgevaren.

Voor meer informatie over DMS Holland en de stabilisatiesystemen; www.dmsholland.com

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie en/of beeldmateriaal contact:
Monique Caminada-Kolkman; tel:+31 (0)653683001 @: marketing@dmsholland.com