Balk Shipyard; 1e inbouwstation AntiRoll in Europa

A perfect balance of steady partnership
Een traditie in scheepsbouw die meer dan 2 eeuwen beslaat. Met nu de 7e generatie aan het roer.
In het bezit van een predicaat Koninklijk Hofleverancier. Er zijn weinig scheepswerven die een dergelijk palmares kunnen overleggen. Balk Shipyard kan dat wel. Het is het beste bewijs dat Balk Shipyard met respect voor hun roots een traditie kent van innovatie. Steeds anticiperen op de eisen van de tijd en ontwikkelen van effectieve en slagvaardige bedrijfsstrategieën. Met als resultaat dat Balk Shipyard zich nu een kwalitatief hoogwaardige refit-werf mag noemen. Geavanceerde faciliteiten, de meest recente equipment en gespecialiseerde experts voor alle aspecten van de totale refit.

Naast het doen van grote investeringen is met name het ‘fingerspitzengefühl voor grensverleggende innovatieve producten en ontwikkelingen cruciaal geweest voor het succes van Balk Shipyard.
Het is dan ook niet vreemd dat Balk Shipyard een partnership is aangegaan met DMS Holland. Balk Shipyard wordt het eerste AntiRoll inbouwstation in Noord Europa. Voor Balk Shipyard is dit een aanvulling op hun reeds bestaande range van refit diensten. Voor DMS Holland betekent dit dat zij hun AntiRoll afnemers een zeer ervaren en vakkundig inbouwstation kunnen aanbieden.

DMS Holland – masters in stabilisation- heeft met zijn innovatieve stabilisatiesystemen een andere dimensie aan stabilisatie gegeven. Zowel onderweg als zero-speed. Ultieme stabilisatie, baanbrekende, innovatieve technologie en een doordachte retractable inbouwuitvoering maken van AntiRoll een ongeëvenaard stabilisatiesysteem voor superjachten. De onafhankelijke testresultaten van het MARIN bevestigen op alle fronten de ongekende stabilisatieprestaties.

Uitbouw door Inbouw

“We waren er dan ook snel uit’, zo verklaart Daan Balk, CEO Balk Shipyard. Dit zijn de innovaties waar onze klanten op zitten te wachten. Een perfecte preferred supplier. Bovendien sluit de service-gerichtheid en no nonsense instelling van DMS Holland precies aan bij onze bedrijfsopvatting. Voor ons betekent deze inbouw dan ook een waardevolle uitbouw”.
Patrick Noor – Directeur DMS Holland- spreekt zich in soortgelijke bewoordingen uit:
“Wij hebben altijd gezegd dat Nederland onze primaire uitvalsbasis is. Natuurlijk : het DMS-stabilisatiesysteem AntiRoll spreekt breed internationaal aan maar wij wilden als eerste in Nederland een inbouwfaciliteit realiseren. Nu vergt vanwege het hightec-level van onze systemen inbouw een up-to-date partner. En dan is met Balk Shipyard de keuze snel gemaakt.
Deze werf beschikt over de vereiste technologische expertise, de logistieke en organisatorische faciliteiten voor een deskundige inbouw.
En wie weet, kunnen we samen met Balk als Hofleverancier ook nog eens ooit de Groene Draeck van stabilisatoren voorzien”.

Prins Constantijn : “We moeten samenwerken om successen te kunnen vieren”

Beide partners breken ook nog een lans voor een eendrachtige samenwerking binnen de Nederlandse jachtbouw. Daan Balk: “Er bestaat geen enkele scheepsbiotoop in de wereld die binnen zo’n klein gebied zoveel gespecialiseerde jachtbouwers en toeleveranciers kent. In potentie herbergt dat een enorme slagkracht in de jachtbouw. En dat zou in Nederland veel meer benut moeten worden.”
Patrick Noor : “Ook Nederlandse opdrachtgevers zijn zich van deze unieke constellatie nog te weinig bewust. Nu zie je nog vaak dat Nederlandse opdrachtgevers zich uitleveren aan buitenlandse werven. Dat lijkt in eerste instantie goedkoper maar daar komen velen rap van terug. Want uiteindelijk is het toch pennywise-pound foolish. Wat dat betreft, sluit ik me helemaal aan bij de woorden van Prins Constantijn als speciaal afgezant van StartupDelta : ‘ ‘We moeten samenwerken om successen te kunnen vieren’. ”