Stabilisatie van schepen is een technisch complex gegeven. De specialisten van DMS Holland weten echter voor de meeste situaties een goede oplossing te bieden.

Voor jachten tot circa 30 meter is een innovatief systeem ontwikkeld dat gebruik maakt van het zogenaamde Magnus effect.

Het Magnus effect is de naam die wordt gegeven aan het fysische fenomeen dat de draaiing van voorwerpen in een vloeistof of in lucht, in hun voorwaartse beweging beïnvloedt

Tot zover de theorie. De DMS Holland MagnusMaster zet dit effect om in stabiliteit van uw jacht bij een snelheid vanaf 3 knopen waardoor u en uw gezelschap relaxed kunt genieten van de tocht. Deze unieke oplossing is effectiever bij lage snelheden dan vin stabilisatiesystemen. Het vin stabilisatiesysteem wordt vaak pas maximaal effectief bij hogere snelheden vanaf circa 9 knopen. De MagnusMaster heeft ten opzichte van Gyrostabiliser als voordeel dat de MagnusMaster zeer compact ingebouwd kan worden terwijl de Gyrostabiliser over het algemeen meer van de vaak beperkt beschikbare ruimte vraagt. Daarnaast is de MagnusMaster direct inzetbaar waar de Gyrostabiliser enige tijd nodig heeft om op toeren te komen. Ook is het gewicht van een Gyro stabiliser veel hoger dan het gewicht van de MagnusMaster stabiliser.

Daarom loopt MagnusMaster voor in het stabiliseren van langzaam varende jachten.