De Middellandse Zee is een prachtig vaargebied. Zeker Griekenland, met alle idyllische eilanden, behoort tot de favorieten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er vele, mooie jachten te vinden zijn. Zo ook het in 1971 gebouwde koninklijke jacht van prins Rainier en prinses Grace Kelly van Monaco. MY Stalca heeft haar naam te danken aan de eerste twee letters van de voornamen van de kinderen van het koninklijk paar: Caroline, Albert en Stéphanie. Het indrukwekkende jacht is in 2016/2017 volledig gerefit. Zo volledig gefit, dat er bijna sprake was van een complete herbouw. Ze hebben de charme van het 25m lange jacht perfect weten te behouden, al is ze tijdens de refit van alle gemakken voorzien. Een goede stabilisator mag dan natuurlijk niet ontbreken.

In 2019 heeft Van der Vliet Dutch Quality Yachts het voormalige koninklijke jacht verkocht. Van der Vliet is dé internationale makelaar op het gebied van Nederlandse gebouwde jachten tussen de 20 en 50 meter. Met ruim 45 jaar ervaring en een uitgebreide database, heeft Van der Vliet Dutch Quality Yachts zowel alle kennis in huis op het gebied van de geschiedenis en details van meer dan 3000 jachten, als de expertise op het gebied van de soms ingewikkelde, internationale verkoopprocessen en legaliteiten.

De eigenaar van het jacht was tijdens een proefvaart op een jacht dat al uitgerust is met een MagnusMaster stabiliser direct overtuigd. Buiten het feit dat de MagnusMaster het vaargenot enorm gaat verhogen voor de eigenaren, wordt er ook verwacht dat de installatie van het stabilisatiesysteem een goede invloed zal hebben op het charteren van het jacht. Met dank aan DMS Greece zal de MagnusMaster in Piraeus in Griekenland in worden gebouwd. De Stalca zal de hele zomer in Athene blijven, voordat ze koers zet naar Corfu.