Met trots maakt DMS Holland bekend dat zij Anti Rolling Gyro (ARG) heeft toegevoegd aan haar brede assortiment van stabilisers. DMS Holland, gespecialiseerd in het stabiliseren van jachten, is per 01 juli  distributeur van Anti Rolling Gyro voor de Benelux en Scandinavië (Noorwegen, Zweden, Finland en Denemarken)

De ARG is een gyro stabiliser welke is ontwikkeld door Mitsubishi met techniek  die zich heeft bewezen in de ruimte station stabilisatie. ARG staat garant voor zerospeed stabilisatie op snel- en langzaam varende schepen en is geschikt voor alle rompvormen.

Beter comfort aan boord is de basis van de werking van de ARG. De werking is substantieel stiller dan andere gyros in de markt en geeft sneller een optimaal stabilisatie resultaat. Andere voordelen zijn een snellere opstarttijd, langere service interval, en een betere reactie op grotere golven dankzij een langere gimbal werking van 180 graden, wat resulteert in de hoogste torque output in de markt.

De ARG is ontwikkeld met de gedachte het zo simpel mogelijk te houden. De techniek en kwaliteit welke is ontwikkeld voor gebruik in een ruimtestation, zijn geïntegreerd in de productie van de ARG.

Het eenvoudige ontwerp zorgt voor een hoge betrouwbaarheid, doordat onderdelen minder slijten en minder onderhoud nodig hebben. Het gevolg is langere service-intervals en minder onderhoudskosten.

Ook de installatie is eenvoudig. Er zijn geen doorvoeren door de romp voor waterkoeling nodig. Er is ook geen dure en complex hydraulische installatie nodig. Dit maakt de ARG een ideale optie voor zowel nieuwbouw als refit installaties. Daarnaast is de prijs/performance verhouding tot 40% goedkoper dan andere merken in de markt.“We zijn verheugd om distributeur te zijn voor de ARG en om deze gyroscopen op te nemen in het DMS Holland product assortiment. De ARG heeft sinds zijn introductie in 1981 succes gekend in verschillende industriële sectoren. Van ruimtestation stabilisatie tot commerciële navigatie en motorjachten, het is een gyro die bekend staat om zijn hoge kwaliteit en duurzaamheid. Kwaliteiten die perfect aansluiten bij de DMS propositie om het absolute beste te garanderen op het gebied van stabilisatie, zodat ieders verblijf aan boord zo zorgeloos, comfortabel en veilig mogelijk is met het risico op zeeziekte tot een minimum beperkt.” Patrick Noor, Directeur Verkoop en Marketing DMS Holland.