Op woensdag 23 mei gaat de telefoon bij DMS Holland in Den Bosch. Aad en Ria Trompert, eigenaren van MY Tiberius, informeren naar de mogelijkheden voor de na-inbouw van het MagnusMaster systeem in Zweden. Diezelfde dag nog ontvangen de eigenaren een uitgebreide offerte. Nog geen dag later ontvangt DMS Holland de opdracht voor het leveren van het systeem. Op donderdag 14 juni vliegt mede-eigenaar Patrick Noor van DMS Holland al naar Stockholm om samen met de eigenaren op zoek te gaan naar een werf die onder begeleiding van DMS Holland het systeem zal gaan installeren. Lees hieronder de ingezonden e-mail en bekijk bijgaand filmpje van Aad en Ria Trompert.

Tiberius stabiel,

Onze eerste ervaring op de Oostzee was met onze snelle ONJ 10.20.
Alleen waren die ervaringen steeds van korte duur omdat we ook terug moesten om te werken.
Nu we dat niet meer zo veel hoeven, hebben we besloten voor ons zelf een boot te ontwerpen en er op te gaan wonen.
Zo kunnen we voor nog veel langere tijd in Scandinavië verblijven en wellicht ook andere delen van Europa verkennen.
Ons woonschip is naar volle tevredenheid gebouwd door de mensen van Pollard Jachtbouw in Steenwijk.

Nadat het schip vorig jaar juli klaar was hebben we de ‘maidentrip’ met Tiberius in Nederland gemaakt en overwinterd in Hoorn.
Dit jaar zijn we vanaf april op reis, via de Duitse kanalen en de Oostzee naar de Stockholmse scheren. Daar waar we Tiberius voor hebben laten maken. En ervaren we voor het eerst hoe het is om met een “waterverplaatser” op de Oostzee te varen.
Gelukkig staat er niet veel wind, maar de deining, die door de voortdurende oostenwind dwars op het schip staat, vinden we niet prettig. Af en toe, met meer wind vinden we het zelfs zo gevaarlijk dat we besluiten een oplossing te zoeken. Alles vliegt door de boot en Ria is bang.

We hebben gekeken naar het plaatsen van een steunzeiltje zoals op de Deense vissersboten en ik heb er zelfs al een ontworpen. Maar we zien daar toch vanaf omdat dat veel gedoe geeft en gevaarlijk is als er plotseling meer wind komt.
Ook een Seakeeper Stabilisator kan niet, omdat die veel te groot is om in ons schip in te bouwen. Die ruimte hebben we niet.

Zo zijn we uiteindelijk uitgekomen bij de MagnusMaster Stabilisatoren van DMS Holland omdat die niet veel ruimte innemen. We horen ook van Dick Boon, de bekende jachtontwerper dat dit systeem prima werkt, juist op een langzame waterverplaatser. Hij heeft er zelf ook twee, op advies van zijn ingenieurs, op zijn schip in Turkije in laten bouwen.

Op dit moment stelt DMS Holland alles in het werk om de stabilisatoren al hier in Zweden in te laten bouwen. Zij zoeken een werf die dat onder hun begeleiding kan.
Zo kunnen we straks met een gerust hart stabiel terug naar Nederland varen.

Aad en Ria Trompert

Tiberius stabiel!

Stabiel, stabieler, stabielste!Op donderdag 14 juni vliegt mede-eigenaar Patrick Noor van DMS Holland naar Stockholm om samen met de eigenaren, Aad en Ria Trompert, op zoek te gaan naar een werf die onder begeleiding van DMS Holland de MagnusMaster zal installeren. #ToBeContinued

Geplaatst door DMS Holland op woensdag 6 juni 2018