De bekende naval architect Dick Boon heeft voor zijn jacht Mare-N, vernoemd naar zijn kleindochter, recent een MagnusMaster stabilisatiesysteem besteld. Het systeem wordt door DMS in samenwerking met Turkse specialisten van de Mare-N ingebouwd en in bedrijf gesteld in Marmaris.
“Wij ervaren het als een groot compliment dat Dick Boon voor MagnusMaster kiest. Het is voor ons de bevestiging dat MagnusMaster voldoet aan de hoogste eisen gesteld in de jachtindustrie”, aldus Patrick Noor, eigenaar/verkoop & marketing directeur van DMS Holland.

Dick Boon geboren in 1938, hij wordt volgend jaar 80 jaar, is zelf nog steeds een enthousiast watersporter. Hij vaart veel op de Turkse en Griekse wateren met zijn jacht Mare-N. Een klassiek jacht van 19,30 meter, herkenbaar aan de gele schoorsteen en de twee masten.
Dick Boon een waterman pur sang, tekende als kleuter al bootjes, leerde zichzelf zeilen en is in 1961, op 23-jarige leeftijd voor zichzelf begonnen met het ontwerpen van boten onder de naam Vripack. Hij is bekend om de vele jachten die hij heeft ontworpen die stuk voor stuk zijn bekende ‘handtekening’ hebben. De zeewaardige Doggersbank, waarvan er meer dan 500 zijn gebouwd, is misschien nog wel het bekendste ontwerp van zijn hand.
Nu meer dan 56 jaar en 7300 projecten later is Vripack nog steeds een toonaangevend architectenbureau dat zich niet alleen beperkt tot mooie ontwerpen maar deze ook technisch uitwerkt. Veel jachtwerven en commerciële werven maken gebruik van de expertise van Vripack als naval architect en laten hun schepen technisch door hen uitwerken.

Binnenkort hier op de nieuwspagina meer over de installatie van het MagnusMaster systeem aan boord van Mare-N.