De Dutchman 52 van Sturiër Yachts is ontworpen volgens een nieuw concept en combineert aspecten uit de cultuur van de Nederlandse jachtbouw met iconische elementen van de huidige Sturiër jachten. Het resultaat is een elegant en zelfverzekerd motorjacht dat uitblinkt door zijn krachtige uitstraling. Het jacht wordt gekenmerkt door een indrukwekkende nieuwe boeg, een snel en efficiënt rondspant onderwaterschip en een welgevormd achterschip. Het moderne interieur zit boordevol verfijnd vakmanschap en innovatieve technologie.

De nieuwe DM 52 is ontwikkeld in een samenwerking van de werf en ontwerpbureau Langenberg. De 10 jaar ervaring die de werf heeft met de bouw van de Sturiër CS (center sleeper concept) is optimaal geïmplementeerd in de nieuwe DM (Dutchman).

De nieuwe Dutchman is een duidelijk bewijs dat Sturiër Yachts niet opgaat in de massa. Deze nieuwe lijn zal de Sturiër-identiteit versterken.

Door de CE cat. A certificering, de behoorlijke range, een kruiphoogte onder de 3,50 m en de inklapbare MagnusMaster stabilisatoren is het vaargebied groot en kan de eigenaar genieten van Scandinavië tot en met de Middellandse zee zonder zich zorgen te maken over comfort en veiligheid aan boord.

De DM 52 is ook verkrijgbaar in een flybridge uitvoering; Dutchman 52 FB.

De Dutchman 52 met haar MagnusMaster stabilisatoren is te zien in hal 17 stand B38.