Het Zeeuwse bedrijf Yerseke Watersportservice is volop bezig met de afbouw van de Yerseke Offshore 62 dat in de loop van 2017 zal worden opgeleverd.

De Yerseke Offshore 62 is een aluminium jacht van 18,50 bij 5,10 m, heeft een waterverplaatsing van 30 ton en is ontworpen door Yerseke Group en Trimm Design. Het schip is uitgerust met 2 John Deere motoren van elk 300 pk, en haalt een snelheid van 15 knopen. Het schip wordt voorzien van een hydraulische boeg- en hekschroef, 2 hydraulische bedienbare spudpalen en een MagnusMaster stabilisatiesysteem. De besturing en de autopilot zijn ook hydraulisch van het type Navio, het schipmanagement, en het navigatiesysteem is een modern professionele systeem.

Het schip is ontworpen voor gebruik op volle zee , maar ook voor gebruik op de binnenwateren is zijn er speciale aanpassingen gemaakt, zoals de spudpalen en hydraulisch strijkbare mast en antennes, zodat er een doorvaarthoogte wordt verkregen van 4.30 m, en een diepgang van 1.40m.

Waarom heeft Yerseke Watersportservice gekozen voor het MagnusMaster stabilisatiesysteem:
“Twee jaar geleden hebben wij bij DMS Holland ook een rotorsysteem gekocht voor een semi-displacement 15 meter composiet jacht met kimkielen. Ook dit schip vaart regelmatig op zee, en we zochten een goed stabilisatiesysteem, dat in dit schip ingebouwd kon worden. De ervaringen met het rotorsysteem welke via het magnus effect werkt en de samenwerking met DMS Holland zijn goed. Voor ons was het dan ook een logische keuze om nu te kiezen voor de MagnusMaster van DMS Holland. Wij zagen veel verbeteringen in hun systeem en bij de ontwikkeling van de MagnusMaster is goed naar ons als klant geluisterd. De Offshore 62 is ontworpen, de naam zegt het al, voor groot en open water. Om de tochten op zee ook met hoge golfslag en harde wind veilig en plezierig te houden is een goed en betrouwbaar stabilisatie systeem een vereiste.” Aldus Gerard Sentse van Yerseke Watersportservice. “Op onze webside www.yersekegroup.nl is een film te zien waarin duidelijk het verschil is te zien met en zonder werking van de MagnusMaster.”