Dit jaar is het 100 jaar geleden dat de Koninklijke Nederlandse Motorboot Club (KNMC) het predicaat Koninklijk ontving. Van 25 tot en met 28 augustus heeft de KNMC deze mijlpaal met haar leden gevierd. In de Bataviahaven in Lelystad lagen, gedurende vier dagen, circa 100-120 leden met hun motorjacht afgemeerd. Er werden verschillende activiteiten georganiseerd, waaronder een rondvaart op het voormalige Koninklijke jacht, de Piet Hein en excursies naar Lelystad, de Oostvaardersplassen en de Mediatoren.

DMS Holland had het genoegen tijdens het evenement de MagnusMaster te mogen presenten aan de leden van de KNMC. De beste reclame voor de MagnusMaster werd echter gemaakt door een aantal klanten van DMS Holland welke zelf al met een systeem van DMS Holland varen en hun enthousiasme overbrachten op de KNMC-leden.

De KNMC is, toen nog als Nederlandsche Motorboot Club, in 1907 opgericht. Vanaf haar oprichting is de vereniging altijd op vele fronten zeer actief geweest. De vereniging verdiende al in 1916 het predikaat ‘Koninklijk’ door de vele bewezen diensten tijdens de Eerste Wereldoorlog. Nog steeds draagt de KNMC deze titel met ere. De KNMC stelt zich ten doel het bevorderen van de watersport met motorboten, het bevorderen van de veiligheid van de motorbootsport en de zorg voor het milieu.

presentatie-knmc 100-jaar-knmc-220160825_142148_resizedgoodie-bag