Als Dynamic Marine Systems zijn wij natuurlijk gewend om te gaan met deining. Uiteraard m.b.t. onze producten maar ook binnen onze bedrijfsvoering. Steeds zijn wij op zoek naar die ene innovatiegolf die ons weer een stukje dichter bij onze stip op de horizon brengt. Want als de maritieme geschiedenis ons iets leert dan is het toch wel dat vernieuwing en innovatie de kurk is waarop de jachtbouw drijft.
Om die innovatie-koers doelgericht te kunnen blijven varen, moeten zaken soms over een andere boeg gegooid worden. En dat bleek een keuze te zijn tussen koopman en innovator. En daarin kiezen wij voor het laatste. Onvoorwaardelijk. Maar we kiezen ook voor transparantie. Vandaar dit schrijven.

… Innovator!

In 2012 startte DMS Holland vanuit twee bedrijfsactiviteiten. En wel het als RSM-distributeur in de markt zetten van RotorSwing en daarnaast het in eigen beheer ontwikkelen en op termijn produceren van AntiRoll, een innovatief stabilisatiesysteem voor Super- en Mega Yachts.
Gesteund door een ruime ervaring en expertise in de stabilisatorenmarkt heeft DMS Holland het vermarkten van RotorSwing tot een succes gemaakt. De cijfers spreken boekdelen:
Van 1 werf of inbouwstation in 2012 tot inmiddels al meer dan 15. Met alleen al in Nederland een verkoop van zo’n 50 systemen. Maar we hebben ook systemen geleverd in Turkije, Portugal, Duitsland en de USA.
De verkoop bracht ons vaak in contact met eindgebruikers. Als ervaringsdeskundigen signaleerden zij tekortkomingen aan het systeem. Sommigen bleken vanuit hun professie of bedrijf techneuten pur sang en analyseerden haarfijn deze technische onvolkomenheden. Bovendien liet naar ons idee de after-sales en met name de storingsservice te veel en te vaak te wensen over.
Dus hier wreekte zich de samenwerkingsconstructie: als distributeur brachten wij namelijk te vaak tevergeefs de wensen van de klanten onder de aandacht van de producent. Daarbij speelde nog een merkwaardige belangenverstrengeling. De RSM-leverancier is mede-eigenaar van een bedrijf dat zich richt op stabilisatoren voor Super- en Mega Yachts. Bij aanvang van de DMS/RSM samenwerking was dat geen probleem, maar van 2012 tot heden heeft AntiRoll – getuige de verworven onderscheidingen en prijzen – zich van nieuwkomer tot bewezen technologie ontwikkeld en is daarmee dus een geduchte concurrent geworden.
Hier openbaarde zich de keuze tussen koopman en innovator. Zoals gezegd hebben wij voor innovatie gekozen. Want een verbeterd rotorsysteem is een mooi en functioneel product voor een uitstekende roldemping.

Rotorsysteem 2.0.

Als DMS Holland hebben wij de afgelopen tijd in eigen beheer een verbeterd rotorsysteem ontwikkeld. De bevindingen van de eindgebruikers dienden daarbij als vertrekpunt. Het resultaat is een rotorsysteem 2.0. Een nieuwe generatie.
Even een greep uit de verbeteringen:
• Het nieuwe DMS-rotorsysteem is onderhoudsvrij:
– Er wordt geen gebruik gemaakt van distributieriemen.
– Rondom de assen gebruiken we onderhoudsvrije lagers.
• Het systeem is veel compacter, de inbouwhoogte een stuk lager.
• De handbediening is veel gebruiksvriendelijker.
• Het systeem heeft een zeer gebruiksvriendelijke besturing met uitgebreide diagnose mogelijkheden.
• Toepassing van een kleuren touchscreen.
• Een robuuste systeemcommunicatie via CANbus systeem.
• Een professionele bedrading en bekabeling, zowel intern als extern.
• Het gebruik van kwalitatief hoogwaardige digitale sensoren die niet beïnvloedbaar zijn door omgevingsfactoren.
• De actuele posities van de rotors zijn altijd zichtbaar.
• De mogelijkheid tot remote toegang en/of monitoring.
• De mogelijkheid tot integratie in boordsystemen.
Innovatie is natuurlijk een noodzakelijke voorwaarde, maar geen voldoende voorwaarde. Er is DMS Holland dan ook niet alleen aan innovatie veel gelegen maar ook aan een snelle en klantvriendelijke service. Vandaar dat zowel de productie, als ook de inbouw/installatie en after-sales geheel onder de vlag van DMS Holland plaatsvindt.
Met ingang van vandaag,6 november 2015, is het zover. Dan zullen wij het DMS-rotorsysteem geheel zelfstandig op de markt brengen. Het gehele traject hebben wij dan in eigen hand, samen met u.

Uitnodiging

Tijdens de Mets (17-18-19 november aanstaande) zullen wij het nieuwe DMS-rotorsysteem officieel lanceren. Wij zouden het waarderen om u in onze stand te mogen begroeten voor de ‘onthulling’ van het nieuwe DMS-rotorsysteem. Maar meer nog om met gepaste trots deze stabilisatiegeneratie 2.0 persoonlijk aan u te presenteren. U kunt zich hier registreren voor de METS.