RotorSwing blijkt zeer in trek bij retrofit projecten. Via Warber Jachtservice in Grou is de eerste Pikmeer 14.50 uitgerust met een RotorSwing systeem. De reden dat de eigenaar van het jacht het systeem heeft laten inbouwen is dat hij zijn vaargebied wil uitbreiden buiten Nederland.

Bij jachtbouw de Alm in Werkendam wordt een Alm Trawler 13.20 voorzien van een RotorSwing systeem. De bussen zijn reeds geïnstalleerd en komende maand zal het systeem worden ingebouwd.

Het RotorSwing systeem is zeer geschikt voor retrofit projecten omdat er geen hydraulische systeem aan boord geïnstalleerd hoeft te worden en het geen probleem is als er bij het initiële ontwerp en de bouw van het jacht geen rekening is gehouden met het installeren van stabilisatoren omdat de positie van de rotors onder het schip vrij kan worden bepaald. Bovendien is de elektromotor zeer compact en kan eenvoudig worden ingebouwd tegen de romp achter een schot of in een kastje. Het systeem wordt uit voorraad geleverd en kan binnen 3 dagen volledig vaarklaar worden geïnstalleerd.

Pikmeer DMS Holland  IMG_4758IMG_4759  IMG_4833IMG_4836  IMG_4839