Het installeren van stabilisatoren in de buurt van de spiegel is bij rondspant kotters niet eenvoudig. Omdat het achtersteven van het schip de meest favoriete positie is voor het plaatsen van RotorSwing stabilisatoren hadden we een uitdaging.

Gezien het feit dat bij dit schip de dieseltanks aan de zijkant  zijn gepositioneerd  liepen we bij de installatie van het RotorSwing systeem tegen additionele problemen. Hierdoor waren wij genoodzaakt de de rotors relatief laag in de romp te installeren. Dit had echter negatieve gevolgen voor het liftend vermogen. De oplossing hebben we gevonden in het installeren van verlengde rotors om de het verlies aan liftend vermogen te compenseren.

Door het systeem uit te rusten met twee 1250 mm lange rotors (normaal 1000 mm), heeft RotorSwing® toch optimale slingerdemping weten te bereiken voor dit schip. De verlengde rotors vergroten het ” moment arm” met 25%. We vroegen de trotse eigenaar hoe ze zich gedroeg in onrustig water? Waarop hij antwoordde dat zelf bij achteropkomende golven het schip liep als zijnde op een treinrails.