Na een eerste selectieronde gevolgd door een presentatie voor een vakjury is AntiRoll genomineerd voor de Maritime Innovation Award. Deze award heeft tot doel meer bekendheid te geven aan de vernieuwende kracht, die uitgaat van de maritieme- en offshore toeleveringsindustrie. Ook moet de prijs innovatieve ontwikkelingen binnen het maritieme cluster stimuleren. De winnaar zal bekend worden gemaakt op 6 november tijdens het Maritime Awards Gala.

Op dit gala worden de vijf belangrijkste prijzen, waaronder de Maritime Innovation Award, van de Nederlandse maritieme sector uitgereikt. Reders, scheepswerven, studenten, ontwerpers en toeleveranciers komen voor een prijs in aanmerking, wanneer ze hun meerwaarde van het Nederlandse maritieme cluster hebben aangetoond, of een inspirerend voorbeeld van innovatiekracht voor anderen zijn.

Het Maritime Awards Gala 2014 wordt georganiseerd door de Stichting Maritieme Prijzen. Hierin zijn Netherlands Maritime Technology, KVNR, KNVTS, Koninklijke Marine en NISS vertegenwoordigd. Hoofdsponsors van het Maritime Awards Gala 2014 zijn NNPC, Wärtsilä Netherlands, Damen Shipyards, Europort, Huisman en Nederland Maritiem Land. Zie voor meer informatie: www.maritime-awards.nl