AntiRoll All-In-One

 

 

A new evolution in stabilisation

(Naar verwachting verkrijgbaar vanaf 4e kwartaal 2020)

AntiRoll, de door DMS Holland gepatenteerde dubbelassige vinstabilisator voor het superjachtsegment, is de basis voor AntiRoll All-In-One. De werking ervan is gebaseerd op hetzelfde principe. Als het jacht stilligt maken de vinnen een klappende beweging. Bij kruissnelheid roteren de vinnen zoals traditionele vinnen maar door de ‘high aspect’ vorm hebben ze minder weerstand. De stabilisatie bij hoge snelheid is toegevoegd en maakt het systeem tot een ware multifunctionele, all-in-one stabilisator zonder concessie te doen aan de prestatie in één van de omstandigheden. Bij hogere snelheden worden de vinnen namelijk volledig achter de spiegel van het jacht geklapt. Daar kunnen de vinnen het jacht zowel trimmen als het rollen en deinen van het jacht dempen. De vinnen kunnen achteraf eenvoudig achterop de spiegel van een jacht worden gemonteerd en geven op die wijze een positieve bijdrage aan de snelheid en verminderen daarmee de weerstand en het brandstofverbruik.

 

Waarom AntiRoll All-in-One? Bekijk de video.

@ Cruising Speed
De vinnen roteren zoals traditionele vinnen maar door de ‘high aspect” vorm van de vinnen hebben ze veel  minder weerstand. 

@ High Speed
De vinnen worden volledig ingeklapt achter de spiegel. In deze positie kunnen ze het jacht tijdens het snelvaren zowel trimmen als het rollen en deinen dempen. 

@ Zero Speed
De vinnen maken een flappende beweging. 

Partners

  • Brabant Engineering
  • Brabant Startup Fonds
  • Elling
  • Rijksdienst voor Ondernemend Nederland